Juodagrūdžių aliejus nerafinuotas, ekologiškas

Juodagrūdžių aliejus nerafinuotas, ekologiškas

Prekės siunčiamos tiesiai iš gamintojo "Best Natures Cosmetic", Toronto, Ontario Provincijos. Pristatymo laikas 1-2 savaitės.

Nerafinuotas, šalto spaudimo juodųjų sėklučių (arba juodgrūdės) aliejus naudojamas mitybai pagerinti, kosmetikoje ir liaudies medicinoje.

Gydymo tikslais naudotas jau senovės Egipte. Vidurio Rytų ir Pietų Azijos tradicinėje medicinoje juodgrūdės sėklos ir jų aliejus laikomas natūraliu vaistu nuo visų ligų. Juodgrūdės vaistingosios savybės minimos Senajame Testamente, Islamo pranašo Mohameto pranašystėse. Pranašas Mahometas paminėjo, kad juodagrūdės (juodojo kmyno) sėklos gali išgydyti visas ligas, išskyrus mirtį.

Ibn Sina, Vakaruose žinomas kaip Avicena, savo traktate „Medicinos kanonas“ šių augalų vaisius charakterizuoja kaip sėklą, „teikiančią kūnui energijos ir padedančią įveikti nuovargį“. Jis teigė, kad juodgrūdė pasižymi organizmą valančiu poveikiu – tiek nuo dujų, tiek nuo gleivių, tiek nuo visokių kitokių užterštumų: „juodgrūdė naikina karpas, apgamus, ji džiovina pūlingus spuogus ir ištraukia votis bei kitokius gumbus“. Nepamainoma, pagalbinė priemonė gydant dermatitą, egzemą, psoriazę ir kitus odos negalavimus.

Tūkstančius metų Juodadrūdžių (Nigella sativa) aliejus buvo naudojamas Artimųjų Rytų, Afrikos, Azijos liaudies medicinoje kaip raumenų, sąnarių, galvos skausmo malšinimo, kvėpavimo takų (bronchito, sinusito) gydymo bei imuniteto stiprinimo priemonė.

Kleopatra naudodavo juodgrūdes, kad išlaikytų savo sveikatą, grožį ir gyvybingumą.

Šiuolaikiniai moksliniai tyrimai patvirtina, kad pranašiška nuomonė, jog juodgrūdžių sėklomis galima išgydyti visokias ligas, nėra perdėta. Žinomas ir juodagrūdžių aliejaus stebuklingas poveikis odai ir plaukam. Apie visa tai skaitykite paspaudę ant pasirinktos temos nuorodos.

Juodagrūdės aliejus liaudies medicinoje

Juodagrūdės aliejus odos ir plaukų priežiūrai.